keskiviikko 13. lokakuuta 2021

Pikkujoulut

Viime viikonloppu oli melko unohtumaton, kun kutsuin kaikki Kirkkonummen kaverit Korsulle. Moni oli toivonu kesän aikana, että pääsis näkemään sen paikan, koska oli kuullu siitä puhuttavan niin paljo. Noin kuukaus sitten päätettiin tää viikonloppu ja lähes kaikille se sopi niin lyötiin päivämäärät lukkoon. 

Suunnittelin meille erilaista tekemistä koko viikonlopun ajaks, että kokemuksesta saatais kaikki mahdollinen irti. Meillä oli ohjelmassa normi syömisen ja saunomisen lisäks pieni metsäretki bussilla, tietovisoja ja pikkujoulut. Porukka tykkäs ja hauskaa oli!

Yks ohjelmanumero oli myös koirien
ruokkiminen. Rihla, Ruuti ja Väinö
tykkäs, kun sai huomioo niin monelta.

Ekat vieraat lähti perjantaina ajelee jo tosi aikasin Korsulle, jotta kerkes olla enemmän kun yhen kokonaisen päivän. Se oliki ihan fiksu idea niin ei tullu hirmu ruuhka esitellä paikkoja ja kertoo talon säännöistä. Alotettiin ensimmäisten kanssa ihan vaan makkaraa paistellen ja jutellen. Mun isä ehti myös kertoo muutaman sanan itse paikasta ennen ku lähti omille menoilleen. Jäätiin tosiaan koko viikonlopuksi Korsulle ihan vaan tällä omalla Kirkkonummiporukalla.

Ruuat olin osannut melko hyvin laskee
15 hengelle, mutta makkaraa jäi noin
kuus pakettia yli. Onneks ne voi pakastaa!

Loput vieraista tuli myöhemmin illalla joskus yhdeksän jälkeen ja vihdoin oli kaikki 15 kasassa! Isä oli lämmittäny meille savusaunan ja se oliki sitten seuraava ohjelmanumero heti syömisen  (nakit ja ranskikset) jälkeen. Saunottiin ja uitiin pitkän kaavan mukaan ja jatkettiin iltaa sitten sisällä. 

Ainut miinus koko viikonloppuna
oli, kun hajotin kaverin puhelimen
ennen kun loput oli ehtiny edes saapua.
Onneks tästäki selvis vaan rahalla.

Niiku moni tietää oon luonteeltani sellanen menijätyyppi ja halusin ottaa kaiken ilon irti (myös ajallisesti) tästä viikonlopusta ja yritin valvoo myöhään. Vastoin aikasempia tottumuksia, ajattelin illalla ottaa pienet väliunet, jotta jaksan taas muun porukan kanssa. Laitoin herätyksenki, mutta olin unisena laittanu sen vaan kiinni. Aamulla heräsin noin kaheksan aikaan mun veljen sängystä ja huomasin että yks vieraista oli soittanu mulle kolmesti. Tämä mun veljen huone on melko syrjäsessä nurkassa ja sitä en ollut edes esitellyt vieraille heidän saapuessa niin tämä soittaja oli hädissään etsinyt minua koko talosta. Kieltämättä oli omastakin mielestä hassua muutaman sekunnin ajan aamulla, kun en heti tiedostanu, että missä huoneessa nukun. No siitä sit kätevästi aamupalan tekoon ja uus päivä käyntiin!

Aamupalalla

Alotettiin kunnon aamupalalla (nakit, jukurtti, leivät, kanamunat) ja sen jälkeen komento oli laittaa ulkokamppeet päälle ja mennä bussiin viimestään klo 12.15. Lähettiin mun veljien bilebussilla sellaselle vanhalle palovartiotornille retkelle ja siitä sit Laakajärven kyläkaupalle ostoksille. Retki onnistu tosi hyvin ja oli oikeestaan just sopiva herätysreissu siihen päivään, kun joutu vähän ulkoilemaan. Takas tullessa osa rupes tekee ruokaa, osa katto formuloita ja osa syötti kaloja ja koitti kalastaa. 

Retkiseurue hurjan (noin kilometrin)
kävelyn jälkeen
Käveltiin sekä umpimetsässä, että
tämmösellä hakatulla aukulla.


Bussi teki pysähdyksen Laakajärven
kyläkaupalla. Porukka osti juomista
ja karkkia. 
Yks retkeilijä testaamassa tien kantavuutta.


Ruuan (hernekeitto) jälkeen pidin pari tietovisaa: toinen liittyen Korsuun ja toinen vieraisiin. Olin ennakkoon kysynyt jokaiselta vieraalta yhden kysymyksen liittyen häneen itseensä ja kokosin lopuks Kahoot-tietovisan näistä kysymyksistä. Olin myös ostanu palkinnot voittajille. Tietovisojen jälkeen lähettiin saunomaan. Tällä kertaa meillä oli lautta- ja sissisauna käytössä + rantalaavu jäähyttelyä varten. 

Sää oli ihan hyvä koko lauantain, mikä oli onni varsinkin palovartiotorniretkeä ajatellen. Itseasiassa lauantai-iltana näky myös tähtiä! Saunottiin muutama tunti ja ohjeena oli tällä kertaa olla klo 21.30 punainen paita päällä Korsun sisällä odottamassa. Syötiin illallinen (kanaa ja riisiä) ja sen jälkeen alotettiin pikkujoulujen vietto. 

Palovartiotorni

Jokainen oli ostanut arvotulle henkilölle noin 10€ maksavan joululahjan. Sääntönä oli, että lahjan tulee alkaa samalla kirjaimella kun lahjan saajan etunimi. Minä sain esimerkiks tiskiharjan ja tiskirätin. Kysyin yhtä vieraista joulupukiksi ja hän oliki loistava siinä hommassa ja saatiin nauraa mahat kippurassa. Jokainen oli muistanu ottaa lahjan mukaan ja myös paketoida sen, pisteet siitä. Lahjojen jaon jälkeen jokainen esitteli lahjansa ja kerto myös keneltä arveli sen olevan. Porukka oli keksiny hauskoja lahjoja! Itse sain kirjaimeksi J:n ja ostin lahjaksi jarrusukat.

Pikkujoulut oli kivat ja omasta mielestä erityisen
kivaa oli tämä yhteinen värikoodi. Tulin viimesten
joukossa saunasta ja oli niin kiva kattoo, kun
kaikilla on punasta päällä.
 

Pikkujoulut jatku yhessä laulellen ja iltaa viettäen. Lauantai oli hieman perjantaita rauhallisempi, koska porukka valmistautu jo seuraavan päivän kuuden tunnin autossa istumiseen. Tein lauantaina yhteisen siivouslistan sunnuntaille, josta jokainen sai käydä katsomassa oman vastuualueen. Näin minulle ei jääny kaikkien saunojen, pihojen ja Korsun siivoominen yksin. Siivouskin hoitu tosi hyvin ja vieraat pääs lähtemään jo ennen 12 kotiin. 

Tulin myös ite sunnuntaina Kirkkonummelle ja oon täällä nyt muutaman viikon. Välissä käyn luokkalaisten kaa mökkeilemässä Juuassa yhden viikonlopun. Koulujutut sujuu ihan hyvin ja oon itseasiassa alkanu tykätä myös näistä hallinnon opinnoista, vaikka onki alkuun ollu vähän hankaluuksia. Kivaa vaan lukea tenttiin ja kattoo luentoja, kun ei tarvii kokoajan olla esseitä kirjottamassa. 

Välillä suunnitellaan yhteisiä
opiskeluhetkiä Tuulin kanssa.
Motivoi, kun joku on vahtaamassa,
että hommat etenee!


Nyt jatkan lukemista...

Terkuin Tuikku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti