keskiviikko 30. kesäkuuta 2021

Tuurin kyläkauppa

Lupasin kirjotella seuraavaks Tuurin töistä ja tässä nyt tulee koko viikon edestä täyttä asiaa!

Rutiini työnteolle on löytynyt täälläkin. Lentoja on ehkä hieman vähemmän, mitä oletin olevan, mutta päivät menee silti ihan joutusasti ja on ollu mukavaa. Tälläset viikon tai kahden viikon työpätkät on oikeestaan tosi sopivia. Rahat säästyy, kun ei ajele pitkin Suomea ja motivaatio työn tekemiseen säilyy. Tai no, rahat säästyis, jos en ostelis kaikkee tuolta Keskiseltä. 

Uudet kuulosuojaimet on ollu tarpeen!

Meillä on kämppä Ähtärissä ja tästä kyläkaupalta sinne on matkaa noin 25km. Siinä on hyvät ja huonot puolensa, kun Seinäjoella pysty heräämään vähän ennen töitä ja kävellä vaan autolle, mutta täällä täytyy herätä vähän aikasemmin. Toisaalta, kun menee kämpille, tietää, että töihin ei enää sinä päivänä "joudu". Lisäks joka tapauksessa herätään aikasin, kun käydään aamuisin ennen töitä salilla tän uuden pilotin kanssa. Hän on tosiaan vähän nuorempi kun edellinen työkaveri ja ihan mukavaa vaihtelua varsinkin, kun sain nyt salikaverin! Jokaisessa työkaverissa kuitenkin omat hyvät puolensa ja kaikki on kelvannu tähän mennessä. 

Tässä yksi työkaveri, kun asiakas 
jätti tämmösen Sulo-koiran mulle
hoitoon lennon ajaksi.

Työt täälläkin on joka päivä säävarauksella klo 11-19. Laskeutumisalue on vähän paremmalla paikalla ulko-ovien läheisyydessä, kun Seinäjoella tosiaan oltiin enemmän takapihan puolella. Oon ottanu vähän enemmän taas vastuuta ja nyt enää vaan minä vastaan työpuhelimeen ja selvitän asiat. Lisäks tankkaan nyt helikopterin ite ja se on ollu ihan kiva lisä päivien kulumiseen. Tankataan nimittäin aika usein, koska ei laiteta tankkeja koskaan täyteen (edullisempaa niin). Laitettiin myös esille kaikki mainokset ympäri kauppaa ja pihoja. Pääsin myös kirjottamaan ja äänittämään radiomainoksen lennätyksistä, mikä kuuluu tuolla kaupan sisällä koko kesän. Meni toisella otoksella purkkiin!

Tankataan suoraan pakettiauton
perästä tollasella letkulla. Toistaseks
ei oo ollu mitään ydinfysiikkaa ja
pituudesta on hyötyä!
Äänityskopissa hommissa! Oli
taas ihan uus kokemus ja olin aika
innoissani, vaikkakin vähän epäilytti.

Kämppä on kiva melko iso neliö. Otin onneks mukaan pimennysverhot, jotka tuli heti tarpeeseen, kun mun huoneessa oli vaan sälekaihtimet. Oon aika herkkäuninen, joten kiittelin itseäni, kun olin kaukaa viisas. Valitsin kolmen huoneen väliltä itelle oman: huone, jossa yks sänky; huone, jossa kaks erillistä sänkyä ja huone, jossa parisänky. Valitsin ensimmäisen, koska ajattelin olla kohtelias. Pilotin perhe tulee kuulema tänne ens viikoks niin enpähän vie muiden nukkumapaikkoja. Kämpän vieressä on kiva uimaranta, jossa käytiin yks ilta pulahtamassa. Se on kyllä aika hyvä piristys ja viilennys kuumien päivien jälkeen. 


Iltapulahdus

Rantakelejä kaikki päivät.

Mun osote elokuun 4. pv asti
näyttää tältä.

Iltarutiiniks on muodostunu
itikan tappaminen, kun ilmastointia
ei ole ja ikkunat on auki päivisin.

Yks ilta jäin Tuuriin grillaamaan, 
kun kaverit oli käymässä lomalla.
Kiva vaihtelu tämäkin!

Kohta suuntaan takas Sonkajärvelle yhdeksi yöksi. Käyn torstaina ottamassa koronarokotteen ja sen jälkeen lähen Rovaniemelle lentopalloturnaukseen ja palailen la tai su. Maanantaina sitten takasin lennätyksiin Tuuriin!

Terkuin Tuikku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti