keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Positiivisesti yllättynyt

Suomessa mietin, että oon lähössä amerikkaan. Lihonkohan siellä? Stereotypia amerikkalaisesta ruuasta on, että ruoka on rasvasta ja lihottavaa. On totta et täällä on vähän erilaista ruokaa. Lounaaks saatetaan syödä keksejä tai muita snackseja. Tai muuten vaan pitkin päivää napostella jotakin pientä, ei niin terveellistä. 
      Mun päivän syömiset menee yleensä niin, et syön aamupalaks kanamunaleivän, puuroo ja hedelmiä tai muroja. Lounaaks kasviksia ja jotakin lihaa + plus marjoja tai hedelmiä. Täällä ei käytetä juuri ollenkaan perunoita ni siks kasviksia. Välipalalla saatan syödä keksin ja vesilasin tai sit marjoja/hedelmiä. Päivällinen on yleensä sama kun lounas, mutta joskus myös hd:n kokkaama (tähän mennessä on ollu porkkanakeittoo, jotain meksikolaista, tacoja ja sit paistettuja kasviksia ja kanaa). Iltapala saattaa joskus jäädä välistä jos päivällinen on tosi myöhään, mut jos on oikeen nälkä ni otan leivän tai kreikkalaisen jugurtin.
      Mun perhe on onneks terveellisen ruuan ystävä tai oikeestaan toi hd on. Jääkaapista löytyy aina erilaisia kasviksia, kanaa, kalaa, lihaa, kananmunia, marjoja ja rahkoja, ja pöydiltä hedelmiä. Ne ei hirveesti kokkaa, mut ostaavat valmiita, mutta terveellisiä ruokia. Esim parsakaali on monesti sellanen mikä on muovipussissa ja se vaan lämmitetään pusseineen päivineen mikrossa. Sit kana on semmonen kokonainen, mistä leikataan aina sen verran ku haluaa ja lämmitetään myös mikrossa. Sit voidaan sanoo, et ruoka on ite tehtyä. Kyllä nämä myös monesti ostaa valmista ruokaa kotiin, mut sekin on yleensä ihan terveellistä, et ei mitää hampurilaista vaan sushia tai just kalaa, kanaa tai lihaa + kasviksia. 
       Tällä perheellä on myös se omenatila vähä pohjosemmassa niin siellä kasvattaavat omenia, persimoneja, persikoita, viikunoita ja ainaki karhunvatukoita. Täällä kotona ne sit kuivattaa niitä hedelmiä purkkeihin nii niitä on mukava sit vaa napsia ku huvittaa. Mun lemppari on persimon tuoreena että kuivattuna! Niiden jälkee ei ees tee mieli karkkia, eikä niitä tuu syötyäkää nii hirveesti. Se hd teki myös yks ilta ite porkkanamehua ja se oli tosi hyvää. 
       Tulee täällä syötyä sitä stereotypia ruokaaki eli hamppareita ja ranskalaisia ja semmosta, mut siis vaan ravintoloissa. Herkkuja tulee sillon tällö napsittua, ku niitä on aina tuolla ruokakomerossa...Se entinen au pair sano, et ranskalaiset oli pahin, et ne lihotti sitä entien täällä, joten päätin olla syömättä niitä. Vaan pari kertaa oon joutunu ottaa, kun ei oo ollu mitään muuta hyvää. Ja muutenki, koska täällä on vähä kalliimmat ateriat ku suomessa niin pyrin syömään kotona ennen lähtöö aina tosi hyvin.
        Aion myös kokata täällä välillä ihan suomalaista ruokaa. Sit ku päivät normalisoituu meinasin tehä makaronilaatikkoa. Myös jauhelihakeittoo tekee välillä mieli ja sit lihapullia tai mureketta. Pitää vaan muistaa olla laittamatta nii paljoo mausteita ku suomessa, koska oon huomannu, et ruoka täällä on paljo mauttomampaa. Voin sit omaan annokseen lisätä! Jouluruokailullakin pihvi oli tosi muree ja ihanan näkönen, mut siinä ei ollu yhtää makua. Samaten perunamuussista puuttu voi ja suola. 
        Tänään otin lounaan ja päivällisen yhestä läheisestä ruokapaikasta. Siellä oli kaikkee tuoretta ja ihanan näköstä valmiina. Päädyin muutamaan lihapullaan ja kanamunasalaattiin ja päivälliseks otin kana-makaronisalaattia. Mun hm makso, koska olin sen kanssa siellä ja muutenki hän sano, et jos joskus käyn siellä uudestaan ni hän voi sit maksaa mulle takasin. Se kyllä käy mulle! Sinne jäi niin paljo hyvän näkösiä ruokia mitä haluan vielä maistaa joskus. 
Tää oli siitä läheisestä ruokapaikasta. Oli tosi hyväää!

     
Meillä on joka tiistai tacoilta, koska kolmonen tykkää niistä niin paljo.

  
Lohta, kanamunaa, reajuustoa, parsakaalia ja marjoja <3 

Parsakaalia, juustoo, porkkanaa, lohta, raejuustoo ja sitruunaa. 

Tällasia löytyy aina tuolta kuivakaapista. 

  Ne ostaa mulle välillä valmiin salaatin kaupasta. 

Kanaa, porkkanaa ja uus tuttavuus: öljyyt, uunissa paistetut kaalin tai jonku semmosen lehdet, ihan ku sipsiä söis. 

 Ei niin kurmee mut hyvää silti :D 

 Välillä saa myös herkutella.

Terkuin Tuikku 

2 kommenttia: