tiistai 7. joulukuuta 2021

Thaimaa day 3 & 4

En ehtiny eilen kirjottaa, koska ilta taas venähti ja päivä oli pitkä. Herättiin 7.15 Phi Phi Island -retkelle. Tila-auto tuli hakemaan hotellin edestä klo 7.30. Luultiin, että aamiainen alkaa vasta tuolloin, joten skipattiin se taas, vaikka se ois alkanu kuuleman jo 6.30. Joku pariskunta oli autossa vasta 7.50 niin meinas vähän ärsyttää, et ensin jätetää aamiainen väliin muka kiireen takia ja sit porukka tulee 20min myöhässä. Tää sama pari oli myöhässä sovitusta aikataulusta myöhemminki reissun aikana, mutta he ei olleet suomalaisia ja aikamääreet on vissiin heidän maassa vähän liukuvampia.

Kyyti vei meidät noin puolen tunnin matkan päähän satamaan, jossa meitä oltiin vastassa. Meitä oli isompi porukka, joten jouduttiin menee kolmeen eri ryhmään meille jaettujen rannekkeiden värien mukaan. Satamassa saatiin vähän aamupalaa: croisanttii, kahvia, mehua, paahtoleipää ym. Samalla kuunneltiin päivän ohjelma ja info. 

Ennen veneeseen nousua piti taas näyttää lämpötila. Valittiin paikat veneen ulkoo etuosasta ja lähdettiin about 30 muun turistin kanssa kohti ekaa saarta. Osassa paikkaa pysähdyttiin kunnolla ja osassa vaan pika pyörähdys niin että ei nousta pois veneestä. Opas kerto meille aina eri kohteissa jotain tarinoita kyseisestä paikasta ja saatiin myös kuulla hänen tarina, kun hän oli yhdellä saarella töissä 2004 tsunamin aikaan. Se oli mielenkiintonen.

Päivään kuulu veneen kannelta hyppelyä, uimista, aurinkoa, apinoiden katselua, snorklausta ja yhdellä saarella pysähdyttiin myös pidemmin syömään lounas. Ihan viimesessä kohteessa oltiin pari tuntia ja siinä ehti ihan kunnolla istahtaa rantatuoleihin. Veneessä oli vessa ja parilla saarella myös. Toinen wc oli ihan ok ja tosi siisti, mut toinen vessa (JOSTA PITI VIELÄ MAKSAA) oli aivan järkyttävä, ehkä kamalin vessa, missä oon koskaan käyny.

Oltiin takas hotellilla kuuden aikaan ja päätettiin siitä suoraan laittautumisen jälkeen lähtee läheiseen suomibaariin juhlimaan itsenäisyyspäivää. Paikassa oli muitakin suomalaisia ja saatiin kasaan iso porukka, kun mentiin sit myöhemmin illasta vielä rannalle hengailemaan. Ilta jatku aamuun asti ja hauskaa riitti: tanssittiin, kuunneltiin musiikkia ja turistiin niitä näitä. Hauska, miten suomalainen on kotimaassa ujo eikä mene bussissa kenenkää viereen istumaan, mutta täällä toisella puolella maailmaa ollaan ku yhtä suurta perhettä.

Käytiin aamupalalla tänään (tiistaina) melko aikasin ja mentiin vaan altaalle keräilemään voimia. Suunniteltiin, että eilisen tohinan jälkeen ollaan vaan eikä tehdä oikeen mitään. Akkuja pitää välillä ladata ja vaikka lomapäiviä ei oo paljoo, nää päivät on myös ihan tervetulleita. Käyn ehkä vielä jossain välissä hotellin viereisessä hieronnassa. Yks toinen suomalainen kerto, että 2h oli maksanu 17€, se ei oo paha. Syödä pitää myös, mutta nuudelia ja kanaa saa parilla eurolla tosta rantakadulta.

Terkuin Tuikku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti