maanantai 29. helmikuuta 2016

Outoja juttuja

Tähän väliin taas outoja juttuja, mitä oon listannu muistiin täällä ollessa. Jotkut niistä mietiyttää tai jopa ärsyttää, mut yritän ajatella, että tämä on amerikka..

Ekana listassa on "hätävilkuilla parkkiin". Joo niiku ehkä oon jo maininnu, täällä on kauheen vaikee löytää mistään parkkipaikkaa, koska kaikkialla on vaan tienvarsiparkkeja. Isoja parkkialueita on vaan isojen kauppojen yhteydessä. Jos sun pitää hakea joku tyyppi jostain nopeesti tai muuten vaan käväset nopeesti hakemassa jotain, niin yleisin parkkeeraus tyyli on auton jättäminen keskelle tietä hätävilkut päällä. Se on tosi rasittavaa, koska niitä joutuu väistelemään joskus tosi ahtaista väleistä. Ja sit ku Suomessa hätävilkkuja käytetään, jos on oikeesti hätä! En ees tiedä, mitä vilkkuja tai nappuloita pitäs painella, jos täällä ois oikee hätä. Varmaan pitäs vaan mennä keskelle tietä huitomaan. Pitää kyl myöntää, että aina kun meen ostaa nopeesti frozen yogurttia niin jätän auton puoliks bussipysäkille hätävilkut päällä, että en oo itekkää sen viksumpi! :D

Kerroinkohan jo siitä teehanasta ja ihmesilppurista tiskialtaassa? No jokatapauksessa ne edelleen ihmetyttää mua. Se teehana on siis siinä normihanan vieressä ja sieltä tulee vaan ihan tosi kuumaa vettä. Näillä on silti teepannu aina siinä liedellä oottamassa. Ja sit se silppuri on niin turha juttu. Suomen tiskialtaissa on tosi pienet kolot, että sinne pääsis mahollisimman vähä ruokaa tai muuta sinne ei kuuluvaa. Täällä on vähä eri meininki. Siinä, minne se vesi menee, ei oo mitään siivilää vaan ihan avonainen iso reikä. MUTTA! Siellä altaan alla on sellanen silppuri, et ku nappia painaa sillon ku se aukko on tarpeeks täynnä ruokaa niin alkaa hurina ja ne ruuat silpoontuu siellä sisällä niin pieneks, et menee suoraan veden mukana pois. Siis tämä on ehkä epäekologisin juttu ikinä. Ihan isoimmat ruuanpalaset laitetaan kyllä bioastiaan, mutta pienen mandariinin kokoset ja siitä pienemmät annetaan mennä vaan sinne silpottavaks. Mä oon pitäny ihteni kurissa et kaavin tähteet lautaselta bioastiaan. Oishan se vaan niin helppoo vedellä huuhtasta kaikki sinne veden mukana, mutta se tuntuu vaan niin väärältä. 

Täällä käytetään ihan hulluna minigrip pusseja. Joka ikinen juttu tungetaan semmoseen. Meidän laatikoista taitaa löytyä neljää tai jopa viittä eri kokoa. Yks päivä keitin kanamunia itelle ja muutama jäi yli ja olin laittaa niitä jääkaappiin. Hm kuitenki anto mulle, ylläriylläri, minigrip pussin, että laittasin ne sinne. Ihan turhaa mun mielestä, koska mikskä ne kanamunat muutenkaa muuttuis, kun niissä on kuori päällä. Yks päivä näin myös meidän jääkaapissa ananaspurkin, jossa oli päällä minigrip pussi. Se pussi ei siis ollu kiinni ja se oli vaan siinä päällä silleen, muka estämässä jotakin. Kaikki snacksit ja ylijäämä ruuat laitetaan myös kyseisiin pusseihin ja lopulta ne heitetään roskiin, kun ne on ajautunu jääkaapissa liian taakse, silleen ettei niitä nää, ja homehtunu. Ihan paras minigrippussitarina on kuitenki täältä mun salilta. Yks toveri saunassa oli ottanu puhelimen tämmöseen pussiin ja kuunteli kuulokkeilla musiikkia sieltä. Teki mieli itkee, mutta hei tapansa kullaki! :D 

Oon ihan ihmeissään ollu, että noi ostaa kaiken luomuna, et eikö se oo kallista. Suomessa ainaki on. Nyt oon alkanu hoksata, että joka paikassa on luomuruokaa. Mutta tajusin vasta, että ilmeisesti riittää kun ruoka on tehty Amerikassa niin sitä voi sanoa luomuks. Voi olla, että se on vaan myyntikikka. 

Ite kun tykkään laittaa shortsit tai hameen heti kun on vähä lämpimämpää niin on outoo sit ku joku kävelee tuolla toppatakissa vastaan. Vasinki aasialaiset pukeutuu tosi lämpimästi, vaikka ois kuinka helle. Täällä on nyt talvi, mutta en ymmärrä kuinka lämmintä pitäs olla, että kiinalaiset jättäis toppatakit kotiin. Normi lämmin päivä on noin +22. 

Aina ku kävelen ykkösen kanssa tuolla rattailla niin pistää silmään ihmisten varastot. Ihan kauheena tavaraa. Vanhaa, ehjää ja rikkinäistä. Täällä ei heitetä mitään pois, vaan kaikki hamstrataan siltä varalta, jos joskus jotain vielä tartteis. Autotallien tarkotus on täällä olla ihan vaan varastona. Jotkut viisaat pitää ne siistinä, ettei tarvii jännittää aina että löytyykö parkkipaikkaa. Meidänkii varastossa on puolet semmosta, minkä minä ainaki heittäisin ihan ilman miettimistä menemään. Ei kukaan tarvii kymmeniä mattoja tai rikkinäisiä pyöriä. Ongelma taitaa olla vaan siinä, että sitä tavaraa ei kehdata roudata kaatopaikalle tai minne ikinä se täällä viedäänkään.

Ihan pimmee juttu on se, ettei täällä oo katuvaloja. Illat on hämäriä ja katuvalot ois kyllä tarpeen, mutta kun koko valoja ei oo olemassakaan. Suomessa on ja ne osataan sammuttaa ainaki mun kotona ilta 11. Mut täällä käytiin kävelyllä yks ilta ennen ysiä niin oli kyllä jo tosi pimmeetä. Ainoat valot näin sellasella parkkialueella, mut muuten kyllä tuommosella ihan normi tiellä sais otsalampun kanssa kävellä. Keskustassa näkee mun mielestä pelkkien mainosvalojen ansiosta, mut täällä syrjemmässä ei sellasia oo, 

Näin elämäni ensimmäisen kojootin muuten sillä kävely reissulla. Se oli reilu viidenkymmenen metrin päässä, mut oli silti siistiä nähä se. Kojootti näyttää ihan koiralta, jolla on huono ryhti. En tiiä kyllä miten se on mahollista, mutta niin minä sitä kuvailisin. Kerroin hmlle kotona ja se sano et jos kojootti tulee nii pitää näyttää mahollisimman isolta ja tehä ääntä. Ei ne hyökkää ihmisten kimppuun, mut ku ne kulkee laumoissa niin koirille ne on iso uhka. 

Viimenen listalla oleva ihmetyttävä juttu on se kun sisällä ollaan välillä kengät jalassa. Itseasiassa oon nyt saanu selvyyden siihenki. Sillon ku tulee vieraita, pidetään kengät jalassa ja esitetään hienostuneita. Sit ku ollaan kotona omalla porukalla, kengät otetaan heti tullessa pois. Minä kyllä riisun aina kengät vaikka ois itse presidentti kylässä. Ainut kerta ku pidin ne jalassa, oli kun mentiin sinne jouluruokailulle isovanhempien luo. Siellä kyllä silti kysyin kiltisti, että pitääkö heittää kengät pois. Ihan typerää olla kengät jalassa, koska täällä ei kopistella mattoja ja muutenki lasten mukana kantautuu aina hiekkaa sisälle niin sitä on kyllä ihan tarpeeks. Suomessa taidetaan pitää kengät jalassa vaan hienoimmissa juhlissa sillon ku kengät on osa koko asua. 
Kummastelija 

Terkuin Tuikku 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti